Att överlista jante - om konsten att lyfta sig själv och andra

Igår beställde jag en bok på cdon.com som heter "Att överlista jante". Fick rabatt där när jag fyllde år och dessutom var det fraktfritt just nu så det blev en bra deal. Nu hoppas jag bara att boken är lika bra som den verkar vara.

Jag känner mig allmänt misslyckad just nu och behöver höja mig själv på något vis och hoppas på att få lite inspiration.

Det här kan man läsa om boken på nätet:

"Jag vill inte vara till besvär ..."

"Inte kan väl jag söka det där jobbet ..."

"Vem tror hon att hon är?!"

Varje dag förminskar vi oss själva och våra medmänniskor, i tankar, ord och handlingar - ofta utan att ens reflektera över det. Jantementaliteten är fortfarande djupt rotad i den svenska folksjälen och håller oss nere med sina viskningar: "Du ska inte tro att du är något, du duger inte, stick inte ut ..."

Men du kan överlista Jante och skapa en inre hejarklack som lyfter dig själv och andra!

Följ med på en spännande och insiktsfull upptäcktsfärd i konsten att stå upp för dig själv, vända avund till inspiration och visa omtanke om andra. På så sätt byter du ut de förminskande jantehattarna mot de upplyftande dugahattarna!

Tomas Gunnarsson är psykosyntesterapeut, coach, föreläsare och författare.

"Jag önskar att denna bok kommer att förändra många människors liv. Utan pekfingrar och med mycket humor, konkreta exempel och ett underbart visuellt språk lyckas författaren nå fram med sitt budskap. Adjö till Jante och på med "Duga-hattarna!"

Jana Söderberg, föreläsare, coach och författare. Sommarpratare i P1."Jag läser inte så många självhjälpsböcker längre men jag är glad att jag läste den här. Den gav mig många aha-upplevelser om hur jante kan hindra oss att leva våra liv fullt ut och hur vi ibland också använder jantemakt på andra i vår omgivning. På ett pedagogiskt sätt utan pekpinnar leder författaren oss till nya insikter som berikar oss på alla plan. Läs och lär!"

Nina Jansdotter är författare, karriärcoach och debattör."Tack Tomas för att din visa bok gör oss medvetna om att när vi byter jante-hattarna mot duga-hattar tänds våra slocknade stjärnögon och lyser upp oss själva och andra."

Lou Rossling, föreläsare, författare och pedagog.

Kommentera här: